36 galna megapixel i min nya coola Nikon D800

Jag har fortfarande ännu inte greppat hur mycket detaljer man får för 36 megapixel. Här är ett exempel där jag använt mitt Nikon 24-70 framkallat i RawTherapee, ISO 400. Detta är handhållet så tror inte man behöver oroa sig för att man måste ha stativ med sig överallt. Bilden i sig är väl inget underverk, dåligt ljus, ingen komposition etc. men passar bra för att demonstrera vad 36 MP kan göra förutom att fylla hårddisken .

36 megapixel rockar!

Och 100% inzoomning, faktiska pixlar.

36 megapixel bild 2 rockar!

Sedan kan man ju alltid fundera på i vilka situationer man verkligen behöver så många pixlar. Jag ser det mest som en möjlighet att kunna beskära bilderna med bra många pixlar över för utskrift.

 

Om Tomas Hellström

Jag heter Tomas hellström och började fotografera 2004 efter att inköpt en Canon EOS 350D. ...och många timmars fotograferande och plöjande av Photoshop kurser på nätet så kan jag bara konstatera att fotograferandet är en mycket stor del av mitt liv. Jag tycker att fotografi har så många dimensioner. seendet, tekniken, redigering och utskrifter. Jag tillhör den skara som tycker att ett fotografi får se ut precis som helst om det väcker en känsla hos mig. Jag hoppas att några av mina bilder har väckt en känsla hos dig eller att något inlägg gett dig ny kunskap. Då skulle jag bli mycket glad.
This entry was posted in Kameror, Nikon, Teknik and tagged . Bookmark the permalink.Detta inlägg var postad i Kameror, Nikon, Teknik och taggad . Bokmärk med denna permanenta länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.