För långsam för fåglar?

På nätet snackar man om att D800 inte skulle funka för fågelfoto. Så jag tänkte att testa lite. Jag är absolut ingen fågelfotograf men det är en spännande utmaning. Jag hade kameran inställd på 21 punkters följande fokus. Dock har jag inte fått min 70-200 och extender men kul att testa tracking av AF i alla fall. Här är några exempel. Jag gissar att jag hade ca 85% keeperrate på autofokus vilket är otroligt bra med tanke på att jag inte är van kameran ännu. Här är i alla fall några exempel. Kommer göra ett mer seriöst försök sedan när mitt tele kommer. Som vanligt klickar ni på bilderna för högre upplösta varianter och det rekommenderar jag skarpt för att se skärpan ordentligt.

namnlöst-0380

namnlöst-0394

namnlöst-0396

namnlöst-0413

 

namnlöst-0446

Om Tomas Hellström

Jag heter Tomas hellström och började fotografera 2004 efter att inköpt en Canon EOS 350D. ...och många timmars fotograferande och plöjande av Photoshop kurser på nätet så kan jag bara konstatera att fotograferandet är en mycket stor del av mitt liv. Jag tycker att fotografi har så många dimensioner. seendet, tekniken, redigering och utskrifter. Jag tillhör den skara som tycker att ett fotografi får se ut precis som helst om det väcker en känsla hos mig. Jag hoppas att några av mina bilder har väckt en känsla hos dig eller att något inlägg gett dig ny kunskap. Då skulle jag bli mycket glad.
This entry was posted in Natur, Nikon, Vilda djur and tagged , . Bookmark the permalink.Detta inlägg var postad i Natur, Nikon, Vilda djur och taggad , . Bokmärk med denna permanenta länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.