Glöden är tillbaka

Jag är så nöjd. Efter ett par år av alldeles för lite fotograferande så börjar glöden väckas till liv igen. Jag börjar tänka i bilder och “se”. Det är nog så med alla typer av konstarter att man behöver vara i rätt sinnesstämning och det har jag inte varit. Det är väl så att det går upp och ned med allt här i livet.

Jag reflekterade lite varför jag tycker det är så intressant med fotografering. Vad är det som är så fascinerande med bilder? Det jag kom fram till är:

Med bilder lägger man all makt i betraktarens ögon dvs man ger bort makten att tolka. En mäktig känsla och väldigt utelämnande. Därför kan aldrig en bild vara rätt eller fel. För den som betraktar är bilden vad betraktaren ser och känner i stunden. Man vill förstå vad sina bilder väcker för känslor. Därför är det så roligt när man får kommentarer på sina bilder.

Inte rätt eller fel bara är….

Hittade ett nytaget fotografi som får symbolisera glöden i mitt fotograferande. En ros, taget med blixt bakom blomman som enda belysning. Hur tolkar ni denna bild? Ser du det jag ser?

namnlöst-9000-Edit-2

Om Tomas

Jag började fotografera 2004 efter att inköpt en Canon EOS 350D. ...och många timmars fotograferande och plöjande av Photoshop kurser på nätet så kan jag bara konstatera att fotograferandet är en mycket stor del av mitt liv. Jag tycker att fotografi har så många dimensioner. seendet, tekniken, redigering och utskrifter. Jag tillhör den skara som tycker att ett fotografi får se ut precis som helst om det väcker en känsla hos mig. Jag hoppas att några av mina bilder har väckt en känsla hos dig eller att något inlägg gett dig ny kunskap. Då skulle jag bli mycket glad.
This entry was posted in Personligt and tagged , . Bookmark the permalink.Detta inlägg var postad i Personligt och taggad , . Bokmärk med denna permanenta länk.

4 Kommentarer på Glöden är tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.