Photo Ninja – Den bästa RAW konverteraren

Jag har beta-testat den nya produkten Photo Ninja som nu är släppt i en skarp version från företaget PictureCode, företaget bakom den mer kända produkten Noise Ninja. Photo Ninja är en RAW konverterare, dvs används för att framkalla dina RAW med maximal bildkvalité.

Photo Ninja

 

Behövs nu en ny RAW konverterare på marknaden funderar ni? Jag är en stort fan av Lightroom då jag tycker den har bra bildkvalité samt en mycket bra katalogfunktion.

Jag fick höra talas om att PictureCode utvecklade en ny RAW konverterare. På grund av deras otroliga arbete med brusreducering i Noise Ninja så blev jag nyfiken på denna nya produkt. Jag mailade grundaren Jim Christian och bad att få betatesta produkten, vilket jag fick göra.

Jag måste erkänna, jag har inte kört något annat program för rawkonvertering sedan första gången jag laddade in betan. Detta program tar fram en realism och bildkvalité i mina D800 bilder som ingen annan RAW konverterare gjort tidigare. Den saknar dock katalogfunktion så jag använder den tillsammans med Lightroom.

Bra med produkten:

  • Exceptionell bildkvalité
  • Brus hanteringen är otroligt bra
  • Skärpan på RAW utan artefakter
  • Färghantering (Riktigt bra hudtoner)
  • Enkelhet att få bilderna att “poppa” med nya smarta funktioner

Utvecklingsmöjligheter:

  • Skulle kunna vara lite snabbare
  • Katalogfunktion eller bättre integration med Lightroom eller liknande produkter för ett bättre arbetsflöde.
  • Exportera flera bilder i batch

För mig handlar det någonstans om slutresultatet i den färdiga bilden. Vill du få ut maximal bildkvalité från din kamerasensor så rekommenderar jag verkligen att testa Photo Ninja. Jag kommer att skriva mer om denna produkt och göra en mer djupgående analys om varför jag har valt Photo Ninja som min RAW konverterare och jämföra med t.ex. Lightroom.

Och om ni undrar så är det är jag som är fotografen från Sverige som finns under  “testimonials” på PictureCodes  webbsite Ler

Du laddar ner en testversion på PictureCodes hemsida.

Om Tomas Hellström

Jag heter Tomas hellström och började fotografera 2004 efter att inköpt en Canon EOS 350D. ...och många timmars fotograferande och plöjande av Photoshop kurser på nätet så kan jag bara konstatera att fotograferandet är en mycket stor del av mitt liv. Jag tycker att fotografi har så många dimensioner. seendet, tekniken, redigering och utskrifter. Jag tillhör den skara som tycker att ett fotografi får se ut precis som helst om det väcker en känsla hos mig. Jag hoppas att några av mina bilder har väckt en känsla hos dig eller att något inlägg gett dig ny kunskap. Då skulle jag bli mycket glad.
This entry was posted in Digitala mörkrummet, Photo Ninja, Teknik and tagged . Bookmark the permalink.Detta inlägg var postad i Digitala mörkrummet, Photo Ninja, Teknik och taggad . Bokmärk med denna permanenta länk.

4 Kommentarer på Photo Ninja – Den bästa RAW konverteraren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.